Perheenparhaaksi.fi

Tervetuloa vahvistamaan parisuhteenne voimavaroja!

Perheen parhaaksi tarjoaa pitkäaikaissairaiden, vammaisten ja muuta erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille mahdollisuuden osallistua parisuhteen hyvinvointia vahvistaviin tapahtumiin, saada vertaistukea ja oppia lisää parisuhteemoista. Tällaiselle toiminnalle on selkeä tarve ja toimintaan osallistuneet kokevat, että oma hyvinvointi lisääntyy parisuhdetoimintaan osallistumisen myötä.

”Todella tärkeä ajatus se, että tuetaan vanhempien parisuhdetta. Oltiin oltu ihan sumussa. Tajuttiin, että mitä paremmin vanhempina voidaan, sitä paremmin nuppi kestää lasten tilanteita.”

Kun perheessä on erityislapsi, arki voi olla äärimmilleen aikataulutettua tai muutoin erityisen kuormittavaa – eikä vanhempien parisuhteelle useinkaan löydy tarpeeksi energiaa tai aikaa. Tyytymättömyys suhteeseen hiipiikin helposti mieleen ja silloin parisuhde ei onnistukaan enää palvelemaan yhtenä voimavarojen lähteenä.

”Vihdoin joku oli huomannut, että erityislasten vanhempien parisuhteeseen täytyisi panostaa. Että ihan oikeasti on erilaista, kun on haasteita lasten kanssa.”

Vaikka suhteen hyvät asiat uhkaisivatkin hautautua arjen kiireiden ja huolten sekä väsymyksen alle, uusi lähentyminen ei vaadi välttämättä ihmeitä. Parisuhdetoimintaan osallistuneet kertovat usein palautteessaan, kuinka pienikin pysähtyminen yhdessä suhteen äärelle onnistui tuottamaan iloa ja jaksamista sekä usein myös oivalluksia siitä, miten voi itse vaikuttaa parisuhteen hyvinvointiin. Tutustu tapahtumakalenteriin, tule luennolle – tai entä jos nappaisit samantien kumppaniasi hihasta?

”Olen monesti itse miettinyt, että puoliso suostui lähtemään. Että kyllä sekin varmasti haluaa kaikkensa tehdä tämän parisuhteen eteen, vaikka välillä onkin ankeata ja harmaata, halu ja tahto on siellä.”

Lämpimästi tervetuloa uuden verkkopalvelumme pariin sekä mukaan parisuhdetoimintaan!